اادر خدمت اصلاح الگوی مصرف

 
 

سایت اطلاع رسانی اسفندیار عباسی

  دریافت قلم فارسی (فونت) مناسب  

صفحه اصلی    معرفی سایت    تازه های سایت    همکاری با سایت   درباره اسفندیار عباسی    تماس با ما

مقاله ها و پیوندها:    بخش اول - آلودگی اطلاعاتی    بخش دوم - توسعه محلی 

خدمات پشتیبانی پژوهش            خدمات پشتیبانی نشر             خدمات پشتیبانی توسعه محلی

 برای پژوهشگران          برای مدرسین           برای برنامه ریزی و سیاستگذاری       

    ا مقاله ها و پیوندها - آلودگی اطلاعاتی ا

 

مقدمه

فشار خون

دیابت نوع دو

آلودگی هوا در کلان شهرها

 

 

 

ویژه پژوهشگران و پزشکانا

بیماری های ناشی از کاهش مصرفِ نمک، به روایت مطالعات عملی (برای مطالعه، روی هر مورد کلیک کنید): بسینتسین سینت

ا- افزایش ریسکِ ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و مرگ و میر از آنها

ا- نرخ بالاترِ ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ و میر از آنها

ا- افزایش مقاومت به انسولین، عارضه ای که معمولا به بروز دیابت نوع 2 منجر می شود

ا- افزایش نرخ مرگ و میرِ مبتلایان به دیابت نوع 2

ا- افزایش موارد زمین خوردن در سالمندان که عامل شکستن استخوان لگن است 

ا- افزایشِ تمایل به مصرفِ افراطی نمک در کودکانی که در دورانِ جنینی از نمک کافی محروم بودند

 

 

 

نمک عامل فشار خون، واقعیتی علمی یا فریبی کم شناخته؟

اینروز ها در رسانه های و جراید در مورد اپیدمی فشار خود بسیار می شنویم و می خوانیم. تاثیر مرگبار فشار خون بر اندام های داخلی بدن مثل قلب، کلیه، عروق و مغز باعث نگرانی مسئولان بهداشت کشور، پزشکان، مبتلایان به فشار خون و خانواده های ایشان شده است. توصیه های کارشناسی در این مورد عموما بر کاهش نمک در تغذیه پافشاری می کند. برای نسل جوان، این مسئله تنها یکی از ده ها عارضه بهداشتی است که اینروزها از رسانه ها در مورد آن اطلاع رسانی می شود. ولی برای آن دسته از ما که مُسن تریم... بیشتر بخوانید  بتسنت سنتی نسیت نسیت نستی نستی نست ینت یسنت سنیت

 

 

 

نمک، ضرورتی حیاتی

اگرچه امروزه نمک را مضر می شمارند اما در گذشته این ماده غذایی برای حفظ بهداشت و سلامتی اساسی تلقی می شد و لذا از ارزشمندترین کالاهای روی زمین به شمار می رفت. تفاوت بین نمک مضر امروز و نمک سلامت بخش دیروز در محتوای معدنی آنهاست. وقتی بقراط در دوران باستان می گفت: بگذارید غذای شما داروی شما، و داروی شما غذای شما باشد نمکی که او در غذایش می ریخت سرشار از املاح معدنی و عناصر کمیاب بود. ماده ای غذایی با محتوای معدنیِ متناسب و متعادل. بیشتر بخوانید  تسنتسنت سنتی نسیت نستی نست ین

 

فشار خون و بیماری های مرتبط (نقش نمک تصفیه شده)ا

بیماری های قلبی و کلیوی در جهان به سرعت رو به گسترش است وکارشناسان بهداشت این وضعیت بحرانی را با فشار خون بالا مرتبط می دانند. این کارشناسان عموما کاهش نمک خوراکی را از جمله راه های مؤثر برای کاستنِ فشار خون در خانواده ها و به ویژه در میان بزرگسالان و سالمندان توصیه می کنند. اما از سوی دیگر، برخی پژوهشگران کاهش افراطی نمک را خود مسبب اختلالاتی از جمله تنگی عروق، و نتیجتا بالا رفتن فشار خون، و نیز بروز دیابت نوع دو یافته اند. به هر حال، فشار خونِ بالا از جمله مسایل مزمنی است که به رغم کوشش مسئولان امور بهداشت و تغذیه، پزشکان و خانواده ها به سرعت رو به گسترش است و این از شواهد بارز درگیری تخلفات اخلاقی در پژوهش و نشر و آلودگی اطلاعاتی در بروز این بحران جهانی است. کاوش در منابع دانش تجربی (در این مورد، احادیث و روایات اهل بیت) و منابع اطلاع رسانی مکمل معلوم کرده است که برای کاهش فشار خونِ ناشی از نمک می باید از مصرفِ نمک تصفیه شده جدا بپرهیزیم و از نمک طبیعی استفاده کنیم. گزارش مختصر زیر که از طریق پژوهش جامع در مورد نمک تدوین شده است به زوایای مختلف این مورد از آلودگی اطلاعاتی می پردازد. منابع این گزارش طوری انتخاب شده است که برای متخصصین و غیر متخصصین هر دو قابل استفاده باشد. برای منابع تخصصی یا عمومی بیشتر با ما تماس بگیرید. د رشم ن نیدب ینتنسی تنتسینت ن  یتم ث دثنهق ثدنل بنیب یمنبدیه س بیدیدد دمینن

به نقل از مقاله زیر، برای مقابله با امراض حاد قلبی در سال 1384  100 میلیارد تومان خسارت بر کشور تحمیل شد. و فشار خون در ایران یکی از عواملِ مهم سکته قلبی شناخته شده است.د تبتسن سنتی نستی نست ینتس ینتس ینت سنیت نسیت نسیت نتسی

 (سسکته های قلبی در کشور ثبت می شود. ایران، 8 مهر 1387. (دسترسی در 1 فروردین 1388

 

فشار خون همچنین از عوامل اصلی بیماری های کلیوی تشخیص داده شده است. هفتاد درصد از  بیمارانِ  کلیوی  بین سنین 20 تا 42 سالگی مبتلا می شوند و سالانه در ایران دو هزار پیوند کلیه انجام می گیرد.  تبتنست نستنتس ینتسنتست سینت سنتسینت سین سنی سنینئ

سبیماری های کلیوی سالانه یک میلیون سال از عمر ایرانی ها می کاهد. رسالت، 20 مهر 1387.(دسترسی در  1 فروردین 1388)88

 

بسیاری از متخصصین تغذیه باور دارند که نمک یکی از عوامل اصلی بالا رفتن فشار خون در ارتباط با امراض کلیوی در خردسالان و بزرگسالان است. از این رو در رسانه ها و جراید مصرف کنندگان به کاستن از مصرف نمک ترغیب می شوند. تبسنت سنتسی

سکلیه ها را چگونه سالم نگه داریم. ایران، 28 مهر 1387. (دسترسی در  1 فروردین 1388) تستسن سنسن سنیت نتسی

اما واقعیت این است که باور متخصصین در مورد ارتباط نمک با فشار خون عمیقا متاثر از جعلیاتِ علمیِ موجود در منابع اطلاعاتی رسمی در مورد این ماده خوراکی است. یکی از مطالعات پایه که بسیاری از پژوهشگران به آن استناد می کنند اینترسالت نام دارد:د تتبتسسنتی نستسنتسنت سنیتسنیت نستی نست ینتسی نت سنت  ست

Stamler, J. "The INTERSALT Study: background, methods, findings, and implications." American Journal of Clincal Nutrition 65, Suppl: 626S-642S, 1997.

 

تعداد زیادی از انتشارات علوم پزشکی و تغذیۀ امروز با استناد به اینترسالت و مطالعات مشابه بر ارتباط بین نمک و فشار خون تاکید می کنند، اما همه صاحبنظران در این مورد هم رأی نیستند. به اعتقاد برخی از محققین، کاستنِ افراطی از نمک خود منجر به اختلالاتی در سلامتی می شود. از این دسته اختلالات می توان به افزایش کٌنش رِنین در پلاسما (که به تنگی رگها و بالا رفتن فشار خون می انجامد) و مقاومت به انسولین که از پیش درآمدهای بروز دیابت نوع دو و امراض قلبی و عروقی است اشاره کرد. برای توضیح بیشتر در این خصوص به مقاله زیر مراجعه کنید. درددیدر سمدر سمسد مرستمنتی مسندی منترنتصنتی رسینتر یتننترننیتندسیندسی نت

Michael H. Alderman. "Salt, Blood Pressure, and Human Health" Hypertension 2000, no. 36, 890 [accessed March 22, 2009]

 

بیشتر   3    2    1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
آرم و طراحی سایت، حمیرا شریفی 2008 آ