اادر خدمت اصلاح الگوی مصرف

 
 

سایت اطلاع رسانی اسفندیار عباسی

  دریافت قلم فارسی (فونت) مناسب  

صفحه اصلی    معرفی سایت    تازه های سایت    همکاری با سایت   درباره اسفندیار عباسی    تماس با ما

مقاله ها و پیوندها:    بخش اول - آلودگی اطلاعاتی    بخش دوم - توسعه محلی 

خدمات پشتیبانی پژوهش            خدمات پشتیبانی نشر             خدمات پشتیبانی توسعه محلی

 برای پژوهشگران          برای اولیا و مربیان           برای برنامه ریزی و سیاستگذاری       

ا مقاله ها و پیوندها - توسعه محلی و اصلاح الگوی مصرف ا

 

مقدمه

نمونه های موفق توسعه محلی

اااااااااا- امنیت غذایی

اااااااااا- نوعدوستی

اااااااااا- هنر و معنویت

اااااااااا- روستاهای نوظهور

اااااااااا- خودباوری فرهنگی

اااااااااا- حفاظت از منابع طبیعی

اااااااااا- رشد معنوی و ساده زیستی

اااااااااا- خدمات اجتماعی در روستا

فناوری های مناسب

اقتصاد

جهانبینی و فرهنگ

جامعه سازی

 

 

 

ا«کمپوست» بسازیم، چرا و چگونه

این متن، خودآموزِ کاملِ ساختِ نوعی کود طبیعی است که برای بارورسازی خاک و بی نیاز کردن کشاورزان از هر گونه کود شیمیایی کاربرد دارد. بیشتر بخوانید  نیسنت سنیت نسیت نسیت سنیتسنیت

  نتس نیتس ن

کشاورزی محلی راهی برای مقابله با نهاد فراملیتی کشاورزی

آگاهی مصرف کنندگانِ غربی از ماهیتِ فریبکارانه و استعماریِ نهادِ فراملیتی کشاورزی موجب شده که بسیاری از مردم برای تامین امنیت و ایمنی غذایی خود و خانواده هایشان آستین بالا زنند و به کشت و زرع بپردازند. پروژه خیابان ماساچوست و گِیت وِی گرینینگ تنها دو مثال از هزاران طرح شهری است که در آنها شهروندان شخصا در کار کشتِ محصولاتِ غذایی سالم درگیر شده اند. برای نمونه ای دیگر به این صفحه مراجعه نمایید.ا نتنتنست نتس نیت نتس نیت سنتی نست ینسیت سنت 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

امنیت غذایی با باغچه کاری در کلان شهرها 

Massachusetts Avenue Projectپروژه خیابان ماساچوست  ا

تحصیلکردگانِ زراعتکار

 آآآآآآآ

Gateway Greening  گیت وی گرینینگ آمریکا

یکی از نتایج نامطلوب متمرکز شدن تولید کشاورزی در توسعه صنعتی، مصرف مقادیر عظیمی انرژی برای کشت انبوه، بسته بندی، حمل و نقل و نگهداری خوراکی هاست. واگذاری امر تولید غذا به واحدهای بزرگ کشت و صنعت و از میان رفتن تدریجی کانون های تولید روستایی موجب کاهش امنیت غذایی و ضعف در خودکفایی جوامع شده است. کشتِ مقیاس وسیع محصولات کشاورزی به افزایش استفاده از نهاده های شیمیایی، وامدار شدن تولید کنندگان، مصرفِ بالای انرژی و بالا رفتن قیمت غذا منجر شده است. از سوی دیگر، به منظور کاستن از فسادپذیری محصولات کشاورزی و حفظ کیفیت ظاهری غذاهایِ بسته بندی شده در دراز مدت، از نگهدارنده ها و طمع دهنده های شیمیایی استفاده می کنند. نتیجۀ این روند در تولید، توزیع و مصرف غذا، نه تنها اتلاف فزایندۀ انرژی بلکه گسترش گرسنگی، سوء تغذیه و بروز انواع بیماری ها به لحاظ گرانی، نزول کیفیت غذایی و آلودگی های شیمیایی خوراکی هاست.  درنینردیندر ند مصنی تنت مصتثتمن منتصمنتث نتص منتثم منتص ثمنتصمنتث منصت ثمنتصثم

به موجب این نگرانی هاست که تشویق توسعه محلی به منظور تامین امنیت غذایی از حرکت های اجتماعی و اقتصادی رو به رشد در کشورهای صنعتی جهان محسوب می شود. برای مثال، در دهۀ گذشته، مردم آمریکا با اقداماتی مبتکرانه، از جمله راه اندازی بازارهای هفتگیِ تولید-به-مصرف، ایجاد ارتباط مستقیم بین مصرف کنندگان و کشاورزان محلی و نیز اشاعۀ باغچه کاری و زراعتِ خُرد در محیط های شهری، مبادرت به نزدیک کردن تولید کنندگان و مصرف کنندگانِ مواد غذایی کرده اند تا از ایجاد دسترس به غذای سالم، تازه و مقوی با قیمت مناسب در جامعه اطمینان حاصل کنند. گزارش زیر روش های گوناگونِ این حرکت در شهرهای کوچک و بزرگ آمریکا را توصیف می کند و درس های آموخته از این تلاش ها در طی یک دوره چهار ساله را بررسی می کند. به نقل از این گزارش، امنیت غذایی مترادف با «وضعیتی است که در آن تمامی ساکنین یک جامعه به غذای سالم، تازه، مقوی و متناسب با فرهنگ خود دسترسی داشته باشند و سامانۀ تولید و توزیع غذا به سوی خود اتکایی و عدالت اجتماعیِ هر چه بیشتر حرکت کند.» (ص 1) دردنیدنریند رینرمیمستیبت رتستینتس منتص مصتیست منتست مسی دندیسند ندیمبنت یمتصم

Kami Pothukuchi. Building Community Food Security: Lessons from Community Food Projects, 1999-2003 [accessed April 8, 2009]

 

سایت های زیر دو نمونه از تجارب و دستاوردهای مردم در راستای دستیابی به امنیت غذایی، توسعه محلی و اصلاح الگوی مصرف در شهر بوفالو در ایالت نیویورک و شهر سنت لوئیس در ایالت میزوری را توصیف می کند. لازم به ذکر است که هدف از معرفی این مثال ها تشویق الگوبرداری مو به مو در ایران از فعالیت های توصیف شده نیست بلکه ارائه مصادیقی زنده از نقش توسعه محلی در اصلاح الگوی مصرف در جوامع امروزی و تبیین جنبه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعیِ بهبود سلامتی جامعه است. نبندتبیندس مسدیم سید مسد مسید سمید سیمد سیدسیمد م سیدردسید سدیدددیسئدب منیدصنتب منتیصنت برمنتثتصثتدثتثدد

Massachusetts Avenue Project (MAP) [accessed April 11, 2009]

 پ«پروژه خیابان ماساچوست» در شهر بوفالو در ایالت نیویورک آمریکا هدف خود را ایجاد سامانه ای محلی برای تامین مواد غذایی متنوع، سالم، مقوی و قابل دسترس برای جمیع اقشار جامعه در این شهر قرار داده است که ضمن آن فرصت های شغلی و آموزشی برای دستیابی به عدالت اجتماعی نیز به وجود آورد. از ابتکارات جالب توجه این گروه راه اندازی پروژۀ «از مزرعه به مدرسه» است. این پروژه هدف خود را ایجاد ارتباط مستقیم بین کشاورزان غرب ایالت نیویورک با مدارس شهر بوفالو برای تغذیه بهتر کودکان با محصولات تازه و سالم و نتیجتا پیشگیری از بیماری چاقی اطفال قرار داده است. با ارائۀ آموزش کشاورزی از طریق گردش های علمی در مزارع منطقه و عرضه محصولات کشاورزی محلی در مدارس، دانش آموزان و خانواده های آنها با گزینه هایِ سالم تر و مقوی تر تغذیه با محصولات تازه و غیر شیمیاییِ محلی آشنا می شوند. سامانۀ تولید-به-مصرفِ مستقیمی که این پروژه توسعه محلی به وجود آورده تهیۀ غذای سالم و مقوی را برای خانواده های کم درآمد نیز ممکن ساخته است. تبینبینتب م م سنب سمنیت مسنتینت یمنتصثتب مینتصنت ملتثتبثت منتبتثمصنتثمنتث مقنتثمتب م صمثتصتثصتبثنثت مزث د

Gateway Greening [accessed April, 11, 2009]

گ«گیت وی گرینینگ» نام گروه موفقی در شهر سنت لوئیس است که هدف خود را اطلاع رسانی مناسب و آموزش  الگوهای آموزنده در راستای ایجاد ثبات اجتماعی در محله های شهری و نیز بالا بردن کیفیت زندگی مردم از طریق راه اندازی پروژه های باغچه کاری در محله ها، گسترش فضای سبز در شهر به دست مردم، و اجرای برنامه های آموزشی برای بهبود سلامتی و پیشگیری از امراض قرار داده است. از فعالیت های الهام بخش این گروه همکاری با دانشگاه ها، کلیساها و دیگر اماکن عمومی است که از این طریق فضاهای باز این تاسیسات به مزارعِ کوچک شهری برای بهره برداری خوراکی توسط اهالیِ محل تبدیل شود.  دبی دبسنی دب سم یدب س یمد سبم سندبس ینبدسیبسدیدابتینت نت نت ن نت ن  ن

 تاثیر مثبتِ آشناییِ خردسالان و بزرگسالان با چگونگیِ تولید محصولات غذایی تنها به بهبود سلامت جسمانی آنان محدود نمی شود. ایجاد امکانات باغچه کاری و پرورش گیاهان در محیط های شهری روشی غیر مستقیم برای فرهنگسازی است. کار گروهیِ باغچه کاری در شهرها به جمیع اقشار مردم فرصت می دهد که با فرآیند تولید و فرآوری آنچه می خورند شخصا آشنا شوند. این فعالیت بسترِ فیزیکیِ تحولی عمیق و فرهنگی را فراهم می کند. کسانی که در کار پرورش و فرآوری غذا دست دارند از اسراف اکراه دارند چون به تجربه دریافته اند که چه منابعی و به چه میزانی صرفِ کشت، داشت و برداشت آن شده است. بی جهت نیست که توجه به الگوی بهینۀ مصرف و پرهیز از اسراف از ویژگی های بارز فرهنگ سنتیِ روستاها در ایران و دیگر جوامع کهن جهان بوده است. تتی یتنتسنت نتسنتی نسیت نسیت نسیت نستی نستی نست ینس ینبت س سنتس سیت سیت سینت سینت سنیت سنیت سی تسیت س د

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
آرم و طراحی سایت، حمیرا شریفی 2008 ©آ