اادر خدمت اصلاح الگوی مصرف

 
 

سایت اطلاع رسانی اسفندیار عباسی

  دریافت قلم فارسی (فونت) مناسب  

ا کارآفرینی با دانش بومی                                                           متن پی دی اف

کارآفرینی و ویژگی های آن         دانش بومی و روش پژوهش آن         بازاریابی برای محصولات سالم

خدمات پشتیبانی برای کارآفرینان           خواندنی ها               صفحه اصلی

دانش بومی و روش پژوهش آن (ویژه کارآفرینان و پژوهشگران روستا) ا  

 

مقدمه

دانش بومیِ زراعت و باغداری

اااااااکودهای طبیعی

اااااااابذرها و گونه های بومی

ااااااااتنوع کشت 

دانش بومی دامداری

دانش بومی تغذیه

سایر دانش های بومی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

استفاده از بذرها و گونه های بومی

برای نتیجه دلخواه و بازده بالا در کشاورزی، استفاده از خاک ورزیِ بومی باید با کاشت بذرهای بومی و گونه های گیاهی اصیل همراه باشد. در فرآیند تولید بذرهای اصلاح شده طوری عمل می شود که گیاه دارای ریشه های جذب کننده کود شیمیاییِ حلال در آب باشد. لذا بذرهای اصلاح شده عملکرد چشمگیری در خاکی که فاقد اینگونه کود باشد نخواهد داشت. اما بذرهای بومی که دارای ریشه های کامل و سترگ اند قادر به دریافت مواد مغذی در خاک طبیعی اند. گونه های بومیِ محصولاتِ درختی نیز در مقایسه با گونه های وارداتی و اصلاح شده دارای مقاومت بیشتر به آفات و کم آبی و لذا کمتر نیازمند به نهاده های شیمیایی است. ناگفته نماند که از لحاظ طعم و عطر نیز، بذرها و درختان محلی در مقایسه با بذرها و گونه های اصلاح شده وارداتی، انتخابی برتر اند. بی جهت نیست که امروزه در بسیاری از کشورها، کشاورزان محلی و متخصصین کشاورزی به منظور تداوم کشاورزیِ سالم، اقدام به گردآوری و احیای بذرها و گونه های درختی بومی و اصیل کرده اند. (مثال هایی موفق از این دسته از فعالیت ها را در این صفحه از سایت معرفی کرده ایم.) پس بخش دیگری از پژوهش دانش بومی در روستاهای علاقمند به کارآفرینی و کسب درآمد بالا باید متوجه گردآوری و احیای بذرها و گونه هایِ نباتی بومی باشد. ناگفته نماند که تنوع موجود در گونه های بومی به جذابیت کالاهایِ کارآفرین و به تنوع غذایی مصرف کنندگان او می افزاید. تتنتیتست نستینستی نست ین یسنت یسنت نت تننینتینت نست سنیت نسیت سینت

______________________

گندم ریحانی، معروف به گندم قرمزه، از گونه های بومی غله در استان مرکزی شناخته می شود. این نوع گندم را در گذشته برای عطر خاص اش به آرد گندم مخصوص نانوایی می افزودند. در پژوهش میدانیِ کشت قیاسی این گندم بومی با گندم اصلاح شده در روستای خورهه معلوم شد که گندم بومی دارای بازده اقتصادی بالاتری است چون از کود و سموم شیمیایی بی نیاز است و برای رشد کامل آب کمتری می خواهد، ضمن اینکه دانه های این گندم کم هزینه به مراتب درشت تر و به واسطه ساقه بلندتر آن، کاه آن نیز به مراتب بیشتر است. تیتنستینت سنیت سنیت نستی نستی نست ینست ینس تینست ینست ینس تینس ین تسن یبرای ثمردهی دارا

 
 
 
آرم سایت، حمیرا شریفی 2008 آ